Tuusniemen Apteekki

Palvelut

Reseptiasiakkaat

Asiakas joutuu meillä harvoin jonottamaan. Reseptiasiakkaan on hyvä käydä ottamassa vuoronumero sisääntulo-oven vierestä, jos kaikki asiakaspalvelijamme näyttävät olevan varattuja.

Neuvomme lääkkeistä kysymättäkin, mutta voitte aina pyytää lisätietoa lääkehoidostanne.

Reseptien uusiminen

Reseptien uusiminen apteekissamme maksaa 1 € / resepti

Vanhentuneet reseptit, tai reseptit, joissa ei ole lääkettä jäljellä tulee uusia.

Kaikkia reseptejä ei voi uusia apteekin kautta. Tällaisia ovat mm. e-pilleri-, antibiootti- ja silmätulehdusreseptit. Säännöllisiä lääkkeitä käyttävien on syytä käydä lääkärin tai hoitajan vastaanotolla noin 1-2 vuoden välein, ellei lääkärin kanssa ole muuta sovittu. Tarvittavista laboratoriokokeista on myös huolehdittava.

Tuusniemen Apteekki

Itsehoitoasiakkaat

Ilman reseptiä asioivat asiakkaat voivat maksaa ostoksensa kassalla ilman vuoronumeroa. Vaikka lähes kaikki ilman reseptiä myytävät lääkkeet ja muut tuotteet ovat esillä valintahyllyissä, meiltä voitte aina kysyä neuvoa sopivan tuotteen valinnasta ja valmisteiden käytöstä sekä pyytää henkilökuntaa noutamaan tarvitsemanne tuotteen. Neuvomme toki myös pyytämättä kuten apteekeissa on tapana.

Lääkevalmistus

Tehdasvalmisteet ovat syrjäyttäneet apteekissa valmistettavat lääkkeet lähes täysin. Emme valmista enää lääkkeitä apteekissamme. Tarvittaessa voimme tilata yleisimpiä apteekissa valmistettavia valmisteita toisesta apteekista. Näillä tuotteilla on noin 1-2 viikon toimitusaika.

Kosulan palvelupiste

Apteekin palvelupiste sijaitsee Tuusniemellä Kosulan kylässä Luostaritien kyläkaupan yhteydessä. Palvelupisteestä voit ostaa tavanomaisia itsehoitolääkkeitä. Lääkkeiden hinnat ovat aina samat kuin apteekissa.

Tuusniemen apteekki antaa tarvittaessa neuvontaa sekä sopivan lääkkeen valinnasta että käytöstä.

Tuusniemen Apteekki

Lääkejätteen vastaanotto

Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta lääkejätteensä apteekkiin.

Lajittele erikseen elohopeakuumemittarit, jodipitoiset lääkkeet (mm Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet), solusalpaajat sekä ruiskut ja neulat.

Muut lääkkeet voit tuoda samassa pussissa. Tabletit tuodaan irrallisina läpinäkyvässä pussissa, nestemäiset lääkkeet, voiteet ja suihkepullot omissa pakkauksissa. Poista lääkepakkauksista kaikki henkilötiedot

Apteekki ei hyvitä kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä lääketurvallisuussyistä. Asiakkaiden hallussa olleita lääkkeitä ei voida palauttaa myyntiin.

Lääkkeiden annosjakelu

Ongelmia lääkehoidossa, muistinkohan ottaa lääkkeeni?

Apteekin annosjakelu-palvelu helpottaa lääkehoitoa arjessa. Meillä on käytössä konellinen annosjakelu, ja tällöin lääkkeet toimitetaan annospusseissa. Jakelemme tarvittaessa lääkkeitä myös asiakkaiden omiin dosetteihin.

Annosjakelu on maksullista toimintaa.

Kysy lisää apteekistamme!